Håkan Hellström. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Håkan Hellström under konserten i Karlstad sommaren 2013. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio arkiv.

Håkan Hellström kommer till Karlstad

Håkan Hellström kommer till Karlstad sommaren 2017. Mariebergsskogen blir ett av åtta stopp för hans Sverigeturné Rullande åska.

"Sommarsverige lockar alltid", skriver han i ett mejl till TT.

De två senaste somrarna har Håkan Hellström haft två stora arenakonserter på Ullevi i Göteborg. Kommande sommar blir det alltså en turné genom landet, drygt ett år efter att han släppte sin senaste skiva "Du gamla du fria".

Tanken med turnén är dels att sätta punkt för "Du gamla du fria", dels att ta med den storslagna showen från Ullevi ut i landet.

– Det ska bli otroligt roligt att ta sig ut i landet och spela för alla er som är sugna. Och hoppas att ni vill komma. Vi avslutar Du gamla du fria-kapitlet på Ullevi där vi inledde resan. Dessförinnan besöker vi så många andra städer vi mäktar med. I solsken eller i rullande åska, säger Håkan Hellström i ett pressmeddelande.

I Karlstad spelar han den 8 juli. Övriga stopp på turnén är Stockholm, Gävle, Umeå, Örebro, Borgholm, Malmö och till sist Ullevi i Göteborg igen.

Biljetterna släpps den 25 november. Senast Håkan Hellström dök upp i Karlstad var sommaren 2013, på Putte i parken. Även då i Mariebergsskogen.

Och vad kan publiken förvänta sig i sommar? "En salig blandning av soul, rock'n'roll, kärlekshymner och allt möjligt", skriver han till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".