Ann-Marie Johansson, ordförandet Handikappförbundet i Värmland. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Ann-Marie Johansson, ordförandet Handikappförbundet i Värmland. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Handikappförbundet: Fler samtal om försenad färdtjänst

Anne-Marie Johansson: "Det får inte vara så här"
0:50 min

Förseningar med färdtjänsten är vanligt förekommande. Det hävdar Handikappförbundet i Värmland efter att ha tagit del av Malte Stenssons historia. Malte som kom försent till sin sons begravning efter en färdtjänstmiss.

– Det är tragisk att höra. Det får ju inte vara såhär någon gång, definitivt inte när det gäller begravningar, säger Ann-Marie Johansson, ordförande för Handikappförbunden i Värmland när hon får höra Malte Stenssons historia.

Sedan i somras är det ett nytt bolag som kör sjukresor och färdtjänst i Värmland - Keolis. Det allmännyttiga bolaget Värmlandstrafik lämnade de små lokala transportföretagen och tog in ett multinationellt storbolag Keolis. Tanken var att kvaliteten skulle bli bättre. Men sedan starten har klagomålen tredubblats.

– Det är ganska ofta ofta som folk berättar att de till exempel kommer försent till sina vårdbesök eller andra viktiga möten, säger Anne-Marie Johansson som är ordförande för handikappförbunden i Värmland.

Hon vill inte kalla fenomenet nytt, men det har blivit vanligare.

– Det är ju en ny utförare så det är säkert inkörsproblem. Men det är problem man måste jobba med, säger Ann-Marie Johansson till P4 Värmland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".