Cecilie och Christer Nerfont. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Cecilie och Christer Nerfont tilldelas Karlstad kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Frödingstipendium till Nerfont

Cecilie Nerfont: "Vi skrek rakt ut"
0:44 min

Musikalartisterna Christer och Cecilie Nerfont samt Värmlands konstförening tilldelas Karlstad kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne.

Enligt motiveringen får paret Nerfont stipendiet för att de med oförglömliga musikaliska tolkningar i världsklass och ett stort engagemang under lång tid har bidragit till Karlstads rika kulturutbud.

Värmlands konstförening får stipendiet för sin breda spridning av konst, för den årliga höstsalongen och för sin utdelning av stipendier till konstnärer.

Stipendiet, som är på 100 000 kronor, delas varje år ut till utövare av kulturell verksamhet. Tanken är att uppmuntra till fortsatt kulturell gärning. Stipendiet delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde den åttonde december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".