Utställare gör i ordning inför 100 löpmeter Foto på Värmlands museum
1 av 3
Utställare gör i ordning inför 100 löpmeter Foto på Värmlands museum Foto: Jenny Tibblin
Premin Beatrice Björk en av utställarna på 100 löpmeter Foto och Lars Sjöqvist som är ansvarig för utställningen på Värmlands Museum.
2 av 3
Premin Beatrice Björk en av utställarna på 100 löpmeter Foto och Lars Sjöqvist som är ansvarig för utställningen på Värmlands Museum. Foto: Jenny Tibblin
Några av utställarna på 100 löpmeter Foto på Värmlands Museum.
3 av 3
Några av utställarna på 100 löpmeter Foto på Värmlands Museum. Foto: Jenny Tibblin

100 lpm Foto - fototävling där alla får vara med

Lars Sjöqvist, utställningsansvarig:"Det är kreativiteten som sätter gränser"
4:38 min

Imorgon kväll är det vernissage för 100 löpmeter Foto på Värmlands museum. En utställning och tävling för både amatörfotografer och fotografer.

Fototävlingen har funnits sedan 2009 och 82 stycken utställare finns på plats. Till helgen bjuds publiken in för att rösta på sin favorit som sedan blir erbjuden sin egen fotoutställning.

– Man möter berättelser från andra sidan jorden, det är macrobilder från de värmländska skogarna och bilskrotar bland annat. 82 personer och deras berättelser, berättar Lars Sjöqvist ansvarig för 100 löpmeter foto.

När P4 Värmland är på plats så håller utställarna på att sätta upp de olika fotona och arrangerar de i olika stilar.

– Det finns en begränsning och den är fysisk, man har en meter till sitt förfogande. Vi sätter inget tema eller begränsningar utan det är kreativiteten som sätter gränserna, säger Lars Sjöqvist.

– Mina bilder skulle man kunna kalla för konstfoton. Jag jobbar mycket i photoshop så det är surrealistiska bilder som utforskar relationen mellan natur och människan eller kanske snarare symbiosen, säger en av de medverkande Premin Beatrice Björk

Premin Beatrice Björk är ganska nyinflyttad i Värmland och har inte så många kontakter inom konstvärlden än. Hon har haft ett 15 år långt uppehåll i sitt konstnärskap och den här fototävlingen blev en stark motivation för henne.

– Jag tycker att det är en fantastiskt chans. Att ha ett mål att jobba inför, jag har varit otroligt produktiv tack vare den här utställningen, säger Premin Beatrice Björk.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".