Cajsa Wessberg. Foto: Privat.
Cajsa Wessberg, 26 år från Karlstad, utsedd till "it girl" av modemagasinet Vogue. Foto: Privat.

Cajsa från Karlstad utsedd till "it girl"

Cajsa Wessberg: "Jag är väl en sån där Instagram-it girl"
2:18 min

Lägg namnet Cajsa Wessberg på minnet. Hon är illustratör, modell och nyligen utsedd till "it girl" av modemagasinet Vogue.

Cajsa, 26 år från Karlstad bor i Stockholm, där hon jobbar som illustratör och det senaste ett och ett halvt året som modell. Nyligen blev hon utsedd till "it girl" av prestigefulla modetidningen Vogue.

– Det är inte sån att jag känner mig som det i vardagliga livet. Det är skitkul. De hittade mig på Instagram och tyckte att jag såg ball ut.

Cajsa har över 44 000 följare på Instagram. Många av bilderna är på henne själv och hennes rakade hår som ständigt byter färg.

– Jag tror att det spelar jättestor roll för det gör att jag sticker ut. Det blir lite mer interessant för i övrigt har jag ett ganska snällt ansikte. Det blir en spännande kontrast till en hård rakad skalle, säger hon.

Just kontraster är något som följer henne även i jobbet som illustratör.

– Jag gillar att jobba med gulliga djur men kanske vassa ämnen. Och att klä mig lite östermalmskt i kontrast till mitt snaggade hår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".