Joel Eriksson Ek gjorde mål i sin NHL-debut för Minnesota. Foto: Elsa/Getty Images/AFP.
19-årige Joel Eriksson Ek firas av lagkompisarna, efter sitt mål i NHL-debuten för Minnesota. Foto: Elsa/Getty Images/AFP.

Eriksson Ek hoppas på ny chans i NHL

Joel Eriksson Ek: "Jag vill såklart spela därborta"
2:52 min

Efter nio matcher med Minnesota är nu Joel Eriksson Ek tillbaka i Färjestad. Han är taggad för en säsong i SHL, men hade helst av allt stannat i USA.

Det var 2015 som Joel Eriksson Ek draftades av Minnesota för spel i NHL, men hela förra säsongen var han utlånad till Färjestad.

I år har han dock varit på plats i Minnesota, och under de första fem matcherna gjorde han fem poäng. Många trodde nog att detta skulle bli hans första rookieår i NHL, men så blev det inte.

Det blev i stället nio matcher med Minnesota, som valde att avbryta innan Joel fick spela den tionde matchen. Hade han fått fortsätta hade det första året på hans treåriga rookiekontrakt börjat räknas.

Nu är Joel Eriksson tillbaka i Färjestad och trots allt nöjd med att vara här.

– Det här är att komma hem för mig, och det är bra att få komma hit och spela mycket, säger Joel Eriksson Ek.

Vad tar du med dig från Minnesota?

– Man spelar mot de bästa i världen och i världens tuffaste hockeyliga. Jag har lärt mig ganska mycket om hur de spelar där borta.

Hur ser du på att kontraktet bröts just nu?

– Såklart skulle man vilja spela där borta. Det är varje hockeyspelares dröm tror jag. Men jag tror absolut att det kan vara bra för mig att komma hit nu och få spela ganska mycket, så det spelar inte mig någon större roll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".