En skylt som markerar olycka. Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.
Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.

Flera trafikolyckor i länet

Morgan Connedal: Två allvarligt skadade
2:33 min

Flera trafikolyckor har inträffat i länet, bland annat har en kvinna blivit påkörd i Arvika och fått allvarliga skador.

Kvinnan i 60-års åldern ska ha genat över Fallängsvägen när hon blev påkörd av en personbil vid halv sex tiden på fredagskvällen.

Hon blev allvarligt skadad och fick föras till sjukhuset i Arvika.

– I samband med den här olyckan hade räddningstjänsten kontakt med ett vittne på platsen som var läkare, den här person hann åka från platsen innan vi kom dit och nu vill vi gärna komma i kontakt med den här personen, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen.

Enligt en kommuniké från sjukhuset som kom vid 20.30 är kvinnans tillstånd allvarligt. Hon har en skallskada och fraktur. Patienten är förd till en specialistklinik på Universitetssjukhuset i Örebro.

Vid halv fem tiden inträffade en trafikolycka öster om Kristinehamn på E18. Det var en bil som voltade flera varv och föraren, en kvinna i 57-års åldern, fördes med allvarliga skador i ambulanshelikopter till centralsjukhuset i Karlstad.

Enligt en kommuniké från centralsjukhuset i Karlstad som kom vid 19.15 på fredagskvällen är kvinnan allvarligt skadad och har en fraktur på ryggen.

Tidigare i eftermiddag, strax före klockan 15, inträffade en flerbilskrock vid Ilandarondellen utanför Karlstad. Fyra bilar ska ha kört in i varandra, men även en femte bil kan ha varit inblandad. En bil som ska ha tvärbromsat, och antagligen orsakat seriekrocken, körde nämligen vidare. Den bilföraren vill polisen också komma i kontakt med. 

Fyra vuxna och två barn fördes till sjukhuset efter olyckan, ingen blev allvarligt skadad. Alla har fått lämna sjukhuset.

Vet du något om vittnet i Arvika som var läkare eller bilföraren vid Ilandarondellen tidigare idag, hör av dig till polisen på 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".