Sofia Emilsson och Patrik Pantzar Torsby intrång
Sofia Emilsson och Patrik Pantzar är dagen efter fortfarande chockade av intrånget och hoppas att mannen ska hittas så det inte händer någon annan. Foto: Privat

Okänd man smög in i Sofias sovrum

Sofia Emilsson: Jag vaknade av en smekning
4:03 min

Paret Sofia Emilsson och Patrik Pantzar i Torsby fick obehagligt besök i natt. En okänd man tog sig in i deras hus och gömde sig under sängen där Sofia och parets lille son sov.

 – Jag vaknade av en smekning på min rumpa, vänder mig om och fick se att det inte var den jag trodde det var, säger Sofia Emilsson.

Mannen gjorde tecken åt Sofia att vara tyst men hon fick panik och började skrika. Patrik som satt och kollade på teve springer upp till övervåningen  och kommer in just som mannen flyr ut genom ett fönster. 

– Han hoppade rakt ner på våra stenplattor och sprang över vår gård. Han fick nog panik själv. Jag antar att han måste ha slagit sig.

Paret som bor i en villa i centrala Torsby hade ytterdörren olåst eftersom en vän skulle komma och sova över.

- Han sa ingenting, säger Sofia Emilsson.

Hon har aldrig sett honom förut. Paret blev chockade av händelsen och hoppas nu att han ska hittas.

- Är det nån annan som sett en mörkhyad person, lättklädd i t-shirt, 18-20 år under lördag natt så får de väldigt gärna höra av sig till polisen, säger Patrik Pantzar.
- Han hade kortärmad fotbolls- eller baskettröja med ett nummer, ett emblem eller en logga på ena bröstet. Och han borde halta eller vara skadad på något sätt, säger Sofia Emilsson.

Det hela hände vid tretiden på natten. Polisen var på plats och det finns nu en anmälan om hemfridsbrott, ofredande och skadegörelse. 
Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".