En man.
Per Aspengren, pressbild.

Han föreslås bli nytt kommunalråd på Hammarö

Per Aspengren: "Det känns lite omtumlande"
0:58 min

Socialdemokraterna på Hammarö föreslår att Per Aspengren tar över som kommunalråd efter avgående Siw Gidlöf.

Under måndagskvällen beslutade medlemmarna i Socialdemokraterna på Hammarö att utse Per Aspengren till paritets kandidat att efterträda Siw Gidlöf som kommunstyrelseordförande och kommunalråd i Hammarö kommun.

– Det känns lite omtumlande och jag får vara ödmjuk för det är ju ett jätte förtroende jag fått av mina partikamrater, säger Per Aspengren.

Han berättar att en av hans viktigaste frågor är fler hyresrätter på Hammarö. En annan av de stora frågorna som han nu ser fram emot att arbeta med, är den om framtidens skola på Hammarö. Tjänstemännen föreslår att ett par mindre skolor läggs ner, och att Mörmons högstadium flyttas, men det är flera partier emot.

– Jag hoppas att vi kommer överens och kan lösa den här frågan gemensamt, alla partier, så att vi får en så bred lösning som möjligt. Det är jätteviktigt, det är inget enkelt beslut och det är ett beslut som kommer att ligga fast länge, säger Per Aspengren, som precis som sitt parti ställer sig bakom tjänstemännens förslag. 

Kommunens valberedning kommer att mötas den andre december för att kunna lämna förslag till kommunfullmäktige som i sin tur sammanträder den tolfte december.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".