Landstingshuset. Foto: Malin Björck/Sveriges Radio.
1 av 3
Landstingshuset. Foto: Malin Björck/Sveriges Radio.
Landstingsråd Anders Nilsson (V)
2 av 3
Landstingsråd Anders Nilsson (V) Foto: Sara Strand
Fredrik Larsson (M), landstingsstyrelsens ordförande
3 av 3
Fredrik Larsson (M), landstingsstyrelsens ordförande Foto: Sara Strand

Politisk konflikt kring landstingets ekonomi

Hotar landstingsledningen med domstol
0:53 min

Värmlandssamverkan, som politiskt styr i landstinget, vill ta 170 miljoner kronor av personalans pensionspengar och använda dem till att snygga till ekonomin. Men förslaget har retat upp oppositionen och hotar nu med att dra Värmlandssamverkan inför rätta.

– Vi tycker att det är lite irriterade när vi ställer en återremiss i landstingsfullmäktige och sen har inte återremissen kommit upp i landstingsfullmäktige. Jag har inte varit med om något sådant här förut, det är ju ganska mycket pengar också, men vi får väl se hur det tänker och agerar i den här frågan, säger landstingsråd Anders Nilsson (V).

Återremissen skulle ha tagits upp under tvådagarsfullmäktige som inleds imorgon tisdag, men ärendet finns inte med på dagordningen menar S och V. Därför kallar oppositionen det för "ärendet som försvann" och hotar med att ta frågan till domstol.

– Vi vill naturligtvis ha en ordentlig förklaring på varför man inte har svarat på vår återremiss, sen får vi naturligtvis sätta oss ner och fundera på hur vi går vidare med det här, säger Anders Nilsson (V).

Landstingsstyrelsens ordförande Fredrik Larsson (M), säger att det har varit återremitterat.

– Svaret kommer imorgon och på onsdag på landstingsfullmäktige. Det är en del av beslutet och förslaget nu, säger Fredrik Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".