Jimmy Jansson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Jimmy Jansson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Jimmy har dubbel chans i Melodifestivalen

"Christer Björkman frågade om jag inte kunde göra en låt"
0:46 min

Idag offentliggjordes de artister och låtar som kommer att delta i Melodifestivalen 2017. Två av låtarna är skrivna av Jimmy Jansson från Hagfors.

Den första av Jimmy låtar kommer att framföras av Örebro-bandet Les Gordons som blev utvalda att delta i Melodifestivalen efter att ha varit med i en annan musiktävling, nämligen Svensktoppen Nästa.

– De hade gjort en låt som de inte tyckte var riktigt hundra, så Christer Björkman frågade om jag inte kunde göra en låt med dem istället. Vi gjorde låten för bara några veckor sen, så jag sitter faktiskt med den idag och mixar och donar, berättar Jimmy Jansson.

Han har även varit med och skrivit låten som kommer att framföras av artisten Dinah Nah. 

– Jag och Thomas G:son skrev en låt till henne förra året som inte kom med då, men i år kom den med, säger Jimmy Jansson. 

Tre gånger har han själv stått på scen i tävlingen och han stänger inte dörren helt för att någon gång göra comeback.  

– Just nu är jag rätt bekväm i min roll som producent och låtskrivare, jag trivs bra. Men man ska aldrig säga aldrig, berättar Jimmy Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".