Innebandy
Innebandy Foto: Johan Gustafsson/Sveriges radio
Innebandy

Förlust på bortaplan för Karlstads innebandydamer

Tilda Flodell: "Vi är uppe på läktaren och köper korv"
0:54 min

Efter en tajt och hård match mot i Folkungahallen i Linköping fick Karlstad se sig besegrade. 6-4 blev slutresultatet efter en händelserik match.

Tajt, tuff, hård och jämn är bara några olika ord som beskrivet fredagskvällens drabbning mellan Linköping och Karlstad i damernas superliga i innebandy. En match som fick sitt första mål på straff av bortalaget Karlstad, en straff som kom till efter att en hemmaspelare tagit bollen med handen när det var en annalkande målchans. Detsamma hände cirka fyra minuter senare i den 16:e minuten, men denna gång till hemmalagets favör. Dock resulterade varken straffen eller det efterföljande numerära överläget i mål för hemmalaget. I slutändan blev det ändå hemmalaget Linköping som tog hem segern med 6-4 och det var en besviken Tilda Flodell, lagkapten i Karlstad, efter matchen.

– Från vår sida är det absolut inte okej någonstans. De första två perioderna är vi uppe på läktaren och köper korv. Vi tillåter alldeles för mycket och drar på oss utvisningar som är jätteonödiga. Jag känner inte alls igen det lag som vi brukar vara, säger hon.

Karlstad stod för fem utvisningar av matchens sju, något som Tilda Flodell är kritisk till.

– Linköping spelar väldigt tufft, men visst, jag tycker väl att nivån kunde varit lite mer jämn. Det kändes som att vi fick utvisning för sådant som inte de fick utvisning för. Det är fortfarande väldigt onödiga saker och det är ju det som avgör idag, det är det, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".