En gruppbild av vardagshjältar. Foto: Simone Syversson/Enomis
Foto: Simone Syversson/Enomis

Här är årets vardagshjältar

För sjunde året uppmärksammar Karlstads kommun verksamheter och personer som skapar livskvalitet för barn och unga i Karlstad. Det handlar om 2016 års vardagshjältar.

2016 års vardagshjältar i Karlstad

Årets förening: Edsvalla IF

Edsvalla IF är en naturlig mötesplats för ungdomarna i byn. Föreningen har ett starkt driv och utstrålar en varm och välkomnade känsla. Edsvalla IF är en god representant för en levande landsbygd och erbjuder ett aktivt fritidsliv för invånarna. Klubbens ordförande och eldsjäl Per Flobergseter behöver hyllas och lyftas lite extra.

En riktig vardagshjälte, utan Per i föreningen hade den kanske varit nere”


Årets verksamhet: Fogdemyrens förskola

Personalen på Fogdemyrens förskola är sanna hjältar i vardagen. De utstrålar trygghet, värme och gör ett arbete med barnen utöver det vanliga. Vardagshjältarna på förskolan Fogdemyren har världens viktigaste jobb. De lär barnen värdegrund, kamratskap och bidrar till att skapa trygga små individer.

Tack för allt som ni gör för barnen, ni är inte bara Vardagshjältar utan också superhjältar”


Årets samverkan: BUFFF

BUFFF (Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse) arbetar med de barn och unga som ofta glöms bort. Personalen öppnar både hjärta och själ och lyssnar till deras berättelser. BUFFF ger ett viktigt stöd till de barn och familjer som drabbats

Jag vill nominera BUFFF som de allra största hjältarna. De är i mina ögon riktiga hjältar”


Årets medarbetare: Jonas Kristiansson

Jonas är en sann förebild som är omtyckt av både arbetskamrater och besökare. Han brinner för att ordna meningsfull fritid, både på och utanför fritidsgårdar. Jonas gör sitt arbete med hjärtat och det spelar ingen roll vilken årstid eller verksamhet det gäller.

Han älskar sitt jobb och ingen är mer värd att bli nominerad till vardagshjälte, för det är exakt vad han är”

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".