Region Värmland. Foto: Anton Eriksson/Sveriges Radio
Foto: Anton Eriksson/Sveriges Radio

Region Värmland halverar bidrag till FBK

Tomas Riste (S): Vi har lyssnat på kritiken
0:41 min

Region Värmland har nu sett över sitt kritiserade förslag att ge FBK ett bidrag till en jämställdhetssatning. Nu är bidraget halverat och fler parter är inblandade.

Nu finns ett nytt förslag på hur Region Värmland ska stötta Färjestads BK, efter kritiken mot att regionen ville bidra med 600 000 kronor för att skapa attitydförändringar kring jämställdhet.

– Vi har lyssnat på den kritik som framförts. Vi har breddat projektet och involverat Värmlands idrottsförbund och SISU i arbetet, säger regionrådet Tomas Riste (S).

I det nya förslaget har summan halverats, och projektet breddats och även SISU och Värmlands idrottsförbund ingår. Målet med projektet är att citat "exponera budskap om jämställdhet och mansnormer".

Region Värmland avser därför att använda Färjestad BKs kanalmix för att i en miljö där många män regelbundet vistas exponera budskap kring jämställdhet och mansnormer i syfte att påverka attityder och höjakunskapen kring att alla tjänar på jämställdhet"

Beslut om det här fattas av regionstyrelsen den 16 december.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".