Poliser vid en polisbil. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
1 av 3
Polisen har här tagit hand om kuvertet med det vita pulvret.. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio
En polis stiger in i en polisbil. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
2 av 3
Flera polispatruller kallades till SBAB i centrala Karlstad. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

SBAB fick kuvert med misstänkt pulver

Karin Hellgren: "Försändelsen innehöll vitt oidentifierbart pulver"
1:27 min

SBAB i centrala Karlstad fick under tisdagseftermiddagen in ett kuvert innehållande ett vitt pulver. Nu ska det analyseras vid Nationellt forensiskt centrum.

– Räddningstjänsten är på väg. De kommer att bistå oss i hanteringen av kuvertet, sa polisens presstalesperson Stefan Wickberg till P4 Värmland kort efter larmet.

Polisens presstalesperson Stefan Wickberg säger senare på eftermiddagen att man gör bedömningen att allt pulver har kunnat tas omhand och det ska nu undersökas vid Nationellt forensiskt centrum.

Först förekom uppgifter om att lokalerna hade fått utrymmas. Men i själva verket var det bara en mindre yta på cirka 20 kvadratmeter, där brevet fanns, som evakuerades. Det uppger Karin Hellgren, informationschef på SBAB.

– Försändelsen väckte misstankar och hanterades därefter helt enligt våra rutiner. Den öppnades i en förseglad påse, säger Karin Hellgren.

Det visade sig att brevet innehöll en påse med vitt, oidentifierbart pulver.

– Vi sätter naturligtvis alltid våra medarbetares säkerhet främst och tar det säkra före det osäkra, så vi kontaktade polisen.

Hur mår personalen?

– De mår bra. Vi ser inga tecken på att någon skulle må dåligt, vare sig av att pulvret har funnits i våra lokaler eller att någon mår dåligt psykiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".