Ett av Värmlands bästa utsiktsmål Tossebergsklätten norr om Sunne kan göras mer attraktivare med fler attraktioner som lockar fler turister. Det tycker Gunilla Ingemyr kommunalråd i Sunne kommun som ser framför sig ett betydlgt mer utnyttjande av Tossebergsklätten.
Ett av Värmlands bästa utsiktsmål, Tossebergsklätten, borde utnyttjas bättre. Det tycker Gunilla Ingemyr (C). Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Kommunalrådet vill göra mer av Tossebergsklätten

Gunilla Ingemyr: Det ska vara kittlande
1:07 min

Ett av Värmlands bästa utsiktsmål Tossebergsklätten norr om Sunne kan göras mer attraktivare med fler attraktioner som lockar fler turister. Det tycker kommunalrådet Gunilla Ingemyr (C).

– När man kommer upp på den här platsen är man fullständigt bedövad av utsikten. Tyvärr ligger inte den nuvarande restaurangen inte så till att den kan dra nytta av utsikten, säger kommunalrådet i Sunne, Gunilla Ingemyr (C).

Hon har en egen vision av vad som borde göras på toppen av Gurlitta klätt.

– Jag ser en bild av en inglasad, snurrande restaurang ute på udden. Då kan alla besökare få njuta av utiskten.

Hon betonar att det är hennes egen vision.

– Platsen skulle kunna utnyttjas mycket, mycket mer. Det är så med turismen att det ofta inte är platsen utan upplevelsen som folk söker. Vi måste se till att Sunneturismen utvecklas där det finns nya besöksmål, säger Gunilla Ingemyr.

Sunne kommun äger anläggningen som arrenderas ut.

– Jag hoppas att det här väcker tankar hos mäniskor som kan "tänka utanför boxen" och se möjligheter. Sen finns det saker som säkert måste lösas längs vägen, säger Gunilla Ingemyr (C). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".