Roudi Shahin Tamo. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Roudi Shahin Tamo. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Aleppo den 13 dec. Källa: IHS conflict monitor 13 dec, BBC. Grafik: Liv Widell / Sveriges Radio
2 av 2
Aleppo den 13 dec. Källa: IHS conflict monitor 13 dec, BBC. Grafik: Liv Widell / Sveriges Radio

Roudi från Aleppo: Blir ledsen över alla döda

Roudi Shahin Tamo: Vårt hus bombades igår
0:55 min

Idag görs nya försök att evakuera människor från Aleppo i Syrien. Men det är ett skört eld upphör då det också kommit rapporter om att transporterna ska ha beskjutits.

Igår la människor upp filmer och bilder på sociala medier där de beskrev den fruktansvärda situationen dom befinner sig i. Många tog till och med farväl, i tron att de inte kommer att överleva.

Roudi Shahin Tamo är från Aleppo och flydde 2012. Hon lämnade hem, butik och vänner bakom sig, och hon fick igår en uppdatering hemifrån:

– Vi fick en bild av vårt hus, det var hemskt eftersom det bombades igår. Men ett hus kan man bygga upp igen. Jag blir mer ledsen över alla döda och det blod som rinner i vår stad, säger hon.

Av Ekot liverapportering idag (15:26) framgår att en talesperson för den syriska regeringen sagt att 951 personer har evakuerats från östra Aleppo i den första konvojen. Det uppger Reuters. Sammanlagt 21 bussar och 19 ambulanser ska ha lämnat östra Aleppo. De färdas genom regeringskontrollerat område på väg mot rebellkontrollerat territorium. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".