Ismo Salmi, advokat. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio
Ismo Salmi, advokat. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio

Ismo Salmi: "Inga bevis för att HA är en kriminell organisation"

Ismo Salmi: "Nu får hovrätten avgöra tvisten"
1:01 min

Karlstads kommun vill avhysa Hells Angels från lokalerna i Härtsöga utanför Karlstad, med anledning av att fastigheten inte är försäkrad. Ismo Salmi, advokat för Hells Angels, menar att de blivit utmålade som kriminella och att de därför inte kunnat skaffa en försäkring.

Igår möttes parterna för att försöka hitta en förlikning innan rättegången drog igång.

– Man försöker alltid få en samförståndslösning, men det visade sig att parterna stod för långt ifrån varandra för att det skulle gå, så nu får hovrätten avgöra tvisten, säger Ismo Salmi.

Kommunen menar att Hells Angels är en kriminell organisation och hänvisar till Rikspolisstyrelsens bedömning, något som Ismo Salmi inte håller med om.

– De har hävdat det i tjugo års tid men ändå inte kunnat skaka fram minsta lilla bevis för att så skulle vara fallet, säger han.

Nu är det upp till Hovrätten att ta beslut, men det är oklart hur länge det kommer att pågå.

– Det får vi se och ta del av hovrättens dom sen. Om hovrätten dömer en sak så kan det ju överklagas, men till slut når man ju vägs ände. Fast då är det bara det att om Hells Angels vräks, så betyder inte det att de försvinner från Karlstad. Snarare tvärtom, de kommer säkerligen att flytta ännu närmare centrum, säger Ismo Salmi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".