Karlstads kommuns advokat Jonas Nilsson
1 av 2
Karlstads kommuns advokat Jonas Nilsson. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio
Hells Angels gård i Härtsöga. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
2 av 2
Hells Angels gård i Härtsöga utanför Karlstad. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.

Fördomar mot HA - inte anledningen bakom tvisten enligt kommunen

Jonas Nilsson: "Kommunen har hela sitt fastighetsbestånd försäkrat - förutom de lokalerna"
2:08 min

Förhandlingen i Göteborg började på sedvanligt sätt och båda parterna höll sina sakframställanden. Under förmiddagen gick man över på den muntliga bevisningen och spelade upp de förhör som hölls i tingsrätten.

Hells Angels Advokat Ismo Salmi menar att det finns flera fördomar mot organisationen, men Jonas Nilsson, Karlstads kommuns advokat, håller inte med om det skulle vara grunden till tvisten.

– Nej, det vet jag inte om det är. Det är ju precis som vi sa här i sakframställan att Karlstad kommun har hela sitt fastighetsbestånd försäkrat, förutom just de lokalerna. Det är klart att man vill fullfölja den policyn att ha samtliga fastigheter försäkrade, säger han.

Så det har inte att göra med verksamheten som pågår där?

– På sätt och vis har det ju det, i och med att de har haft svårigheter med att få den här fastigheten försäkrad, förmodligen på grund av den verksamhet som bedrivs. Men det är inte det vi gör gällande i målet, säger Jonas Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".