Måns Karlsson advokat
Karlstads kommuns försvar är nöjda med dagens rättegång. Foto: Jenny Tibblin, P4 Värmland, Sveriges Radio

Kommunens företrädare: "Den här tvisten går mot sitt slut"

Måns Karlsson: "Inget nytt har kommit fram"
1:27 min

Måns Karlsson som företräder Karlstad Kommun i tvisten med Solstadens motorsport är nöjd med dagens förhandlingar som i stort var en repris på Tingsrättsförhandlingarna.

Inget nytt framkom i dagens förhandlingar i Hovrätten i Göteborg. I stort sett likande dagens rättegång den som hölls på Värmlands Tingsrätt för ett år sedan.

 – Går hovrätten på vår linje måste föreningen flytta från fastigheten, säger Måns Karlsson som företräder Karlstads kommun.

Hovrätten måste även ta ställning till om Solstadens motorsport måste flytta ut genast eller vänta på att domen vinner laga kraft. Om hovrätten bedömer att föreningen får vara kvar i fastigheten gäller det till dess att kontraktet går ut 2026. Bägge parter har naturligtvis rätt att överklaga domslutet till högsta domstolen.

Om kommunen kommer att överklaga är helt beroende på det domslut som kommer den 18 januari och inget som Måns Karlsson kan kommentera.

Rättsprocessen är inne på fjärde året och om fallet skulle tas upp i högsta instans, så kommer ärendet komma till ett slut någon gång under nästa år tror Måns Karlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".