Ismo Salmi. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio
Ismo Salmi, advokat, företräder Solstadens Motorsport. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio

Hells Angels nöjda efter rättegången

Ismo Salmi: "HA kommer inte försvinna från Karlstad"
4:03 min

Rättegången mellan Hells Angels och Karlstads kommun är avslutad. Advokat Ismo Salmi företräder Hells Angels och han är nöjd efter dagen.

– Det gick precis som det skulle, de flesta punkterna i målet är vi ju överens om, säger Ismo Salmi.

Han har under dagen lyft fram att fördomar mot Hells Angels funnits och att de anklagats för att vara en kriminell organisation.

– Det har ju framskymtat lite granna att kommunen anser att det pågår någon form av kriminell verksamhet på fastigheterna, vilket vi bestrider å det bestämdaste. Som bevisläget ser ut i den delen så tror jag att hovrätten måste utgå från att det inte bedrivs någon kriminell verksamhet, säger Ismo Salmi.

Om hovrätten väljer att gå på Solstadens motorsport/HAs linje kommer Karlstads kommun att stå kvar som hyresvärd till 2026.

– Det tror jag knappast att kommunen tycker är så väldigt trevligt, säger Ismo Salmi.

Om de å andra sidan går på Karlstads kommuns linje kommer föreningen att flytta från fastigheten, när domen vinner laga kraft.

– Det innebär däremot inte att de kommer försvinna från kommunen. Karlstads politiker och polis kommer inte att bli av med Solstadens Motorsport, det finns inte ens på kartan, säger Ismo Salmi.

Enligt honom finns det väldigt många hyresvärdar som är intresserade av att hyra ut till Hells Angels, men huruvida de redan nu har en annan fastighet i sikte vill han inte prata om.

– Det vill jag inte kommentera, säger Ismo Salmi.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".