Mallbackens sportchef Stefan Johansson med spelarna Amanda Hellstrand och Elsa Hellstrand
Mallbackens sportchef Stefan Johansson med spelarna Amanda Hellstrand och Elsa Hellstrand Foto: Louise Gustavsson/Sveriges Radio

Många Mallbackenvärvningar från QBIK

Stefan Johansson: "De har ambitioner och därför hamnar de i Mallbacken"
4:54 min

Mallbacken har efter nedflyttningen ur damallsvenskan i fotboll värvat en rad spelare från QBIK. Igår blev Linnéa Berger klar, och tidigare i veckan anslöt systrarna Elsa och Amanda Hellstrand.

Nyligen lämnade även Ebba Rehnberg, som är ytterback alternativt yttermittfältare, samt backen Susanne Skålberg Jarkstadsklubben QBIK för Mallbacken.

18-åriga Linnéa Berger beskrivs som en tekniskt skicklig mittfältare. 28-åriga Amanda Hellstrand är back, medan tvillingsystern Elsa kan användas på mittfältet eller i anfallet.

Totalt har alltså fem QBIK-spelare på kort tid bytt till fryksdalsklubben.

– Man letar alltid efter de bästa spelarna, och de fanns i QBIK och då vände jag blickarna ditåt, säger Mallbackens sportchef Stefan Johansson.

Och det kan bli ännu fler övergångar från QBIK. Fler spelare har provtränat med Mallbacken.

– Vi får väl se, kommenterar Stefan Johansson.

Var det lite tur för er att QBIK åkte ur elitettan, annars hade det blivit svårare att värva från dem?

– Tur är det inte, jag gillar inte att varken vi eller QBIK åkte ur. Men det är klart, alla fotbollsspelare vill spela så högt som möjligt. De här QBIK-tjejerna har ambitioner, och därför hamnar de i Mallbacken.

Elsa och Amanda Hellstrand ser fram mot att få spela i den grönvita Mallbackentröjan.

– Det ska bli spännande med något nytt. Jag har varit i QBIK i många år, det blir lite som en nystart att testa något annat, säger Elsa Hellstrand.

– Och det är klart att elitettan lockar, säger Amanda Hellstrand.

Stefan Johansson konstaterar att det blir ett ungdomligt Mallbacken nästa år.

– Vi har Therese Stolpe och Frida Broström som är lite äldre, men sedan kommer det att bli ett väldigt ungt Mallbacken. De här två tvillingarna tillför mycket rutin, och rutin är viktigt så att man får en bra mix av gammalt och ungt. Eller inte gammalt, men lite äldre, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".