Marili Persson. Foto: Privat.
1 av 3
Marili Persson från Sunne bor idag i Berlin. Foto: Privat.
Lastbilen som körde in i julmarknaden. Foto: Odd Andersen/TT.
2 av 3
Lastbilen som körde rakt in i folkmassan i Berlin på måndagskvällen. Foto: Odd Andersen/TT.
avspärrning vid julmarknaden i Berlin. Foto: Mical Sohn/TT.
3 av 3
Avspärrning vid julmarknaden i Berlin. Foto: Michael Sohn/TT

Marili Persson i Berlin: Fortfarande ganska chockad

Marili Persson: Det är hemskt och sjukt
3:11 min

12 människor miste livet och ett 50-tal skadades på måndagskvällen när en lastbil körde rakt in i en julmarknad i Berlin. Sunnebördiga Marili Persson arbetar i Berlin:
– Jag var på samma marknad förra helgen.

– Jag vaknade upp till ett grått Berlin. Jag var tveksam om jag skulle ta tunnelbanan. Men jag åkte till jobbet och där var alla fruktansvärt chockade, berättar Marili Persson, boende i Berlin sedan en tid tillbaka.

Hon berättar att hon var på samma julmarknad förra helgen.

– Det är en av de mest besökta marknaderna här i Berlin. Men jag känner ingen som var där igår. Jag tycker det är otroligt tråkigt. Berlin har alltid känts som en trygg, öppen stad med många människor. Jag är nog fortfarande ganska chockad över det här, säger Marili Persson.

 Hur länge kommer du att bära med dig det här?

– Vi har ju sett liknande händelser i Europa och när sånt här händer påverkar det människor på ett djupt plan. Det går nog inte att förstå för det är så hemskt och sjukt.

Mannen som körde in en lastbil i en folkmassa på en julmarknad i Berlin gjorde det "avsiktligt", enligt den tyska polisen, som säger att det troligen rör sig om en terrorattack.

Minst tolv människor dödades och 48 skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".