Mats Fagerström och Mari Stenström. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Mats Fagerström och Mari Stenström sammanfattar sportåret. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Det värmländska sportåret 2016

Sportkrönika 2016 P4 Värmland
32 min

Dags är dags att summera sportåret 2016. Mari Stenström och Mats Fagerström lotsar dig genom det värmländska sportåret 2016 där glädje, sorg och fantastiska insatser varvas i en skön blandning.

Det bjuds på en svart fotbollshöst där Mallbacken trillade ur damallsvenskan, QBIK ur elitettan och Degerfors fick kämpa med näbbar och klor för att förnya kontraktet.

Sportårskrönikan bjuder också på fartfyllda fester från både Rally Sweden och Rallycross-VM i Höljes. Vi bjuder på framtidstro i Boltic efter många svåra år, guldglädje när Carlstad Crusaders bärgade sitt sjunde raka SM-guld och besvikelse när Färjestad försvann redan i kvartsfinal.

Vi håller oss också på knottrig is med besvikna curlingminer från VM i Basel men desto gladare från EM i Skottland med Lag Edin och så givetvis OS i Rio. Möt en glädjestrålande Sofie Skoog och en galen reporter när Sverige tog brons i brottningen.

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".