Johan Ryno
FäŠrjestads Linus Persson och Johan Ryno jublar efter 6-4 mot օrebro. Foto; Fredrik Karlsson/Bildbyrån
Färjestad-Örebro 6-4

Färjestad gav sig själv en fin julklapp

Johan Ryno "Vi hade en bra offensiv"
1:56 min

Färjestad tog första trepoängaren på åtta matcher och gav sig själva en fin julklapp när man besegrade Örebro med 6-4 i en svängig match.

Färjestad har haft en jobbig period i SHL. Örebro är ännu formsvagare. Resultatet när lagen möttes blev "rock'n'roll"-hockey.

När allt summerades hade Karlstadlaget vunnit med 6-4.

SHL-mötet i "formbotten" började med att Färjestad brände läge på läge. Värsta syndaren var Björn Svensson. Hur han kunde undvika att ge hemmalaget ledningen när han fick chansen så gott som på Örebros mållinje är en gåta.

Det fortsatte i samma riktning. En massa chanser. Och till slut en hel del mål.

Färjestad och Joakim Nygård bestämde sig först. Nygård och Alexander Johansson kombinerade sig först hela vägen in över Örebromålvakten Julius Hudaceks mållinje, med den förstnämnde som målskytt för första gången på nio matcher. Nygård hittade sedan fram till Johan Ryno som satte 2-0. För att nio sekunder in i andra perioden göra sitt andra mål fram till 3-0.

Örebro gav inte upp. Två fullträffar i den andra perioden (Marcus Weinstock och Martin Johansson) och två till i den tredje (Greg Squires och Joel Mustonen) innebar att bortalaget hade häng in i slutminuterna fram till reducering 5-4.

Då avgjorde Johan Ryno i tom bur för Färjestad, på Nygårds passning.

-Det blev lite rock'n'roll. Vi blev för långa i laget och gav Örebro ytor. Vi måste hålla ihop laget bättre men totalt sett måste vi vara nöjda, sade Färjestads tränare Leif Carlsson till C More.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".