BIK - Oskarshamn 3-2

BIK Karlskoga vann utan att imponera

Viktor Lang: "Vinner fast vi inte är på topp"
1:41 min

BIK Karlskoga satte högsta fart från början på matchen och tog även ledningen tidigt i den första perioden

Då Carl Persson och Juliuz Persson, radarparet, kryssade sig fram och till slut blev det öppet mål för Juliuz till 1-0 efter 6,32.

Sedan hamnar spelet i dvala och Oskarshamn får ett gyllene läge till kvittering då Daniel Wessner drar på sig två plus två minuter efter dryga halva första perioden. Men trots att bortalaget har pucken mycket tid i anfallszonen tar man bara ett par avslut och Karlskoga reder ut stormen och perioden slutar 1-0.

Karlskoga kommer ut starkt även i den andra perioden och Fredrik Höggren sätter 2-0 då klockan hoppat till 3,33.

Karlskoga kontrollerar spelet i stora delar av perioden, men man tillåter Oskarshamn att komma upp sista fem minuterna i en del anfallsspel och när endast en minut återstår så reducerar bortalaget till 2-1 genom Victor Svensson, vilket även blir resultatet efter två perioder och inledningen på den tredje perioden kommer att bli viktig.

Därför otroligt skönt för dryga 3100 hemmasupportrar då Teodor Lennström bryter sig frik och sätter 3-1 mellan benen på bortalagets målvakt efter 8,21.

Nytt powerplay för Oskarshamn då Victor Berglind åker på en utvisning och Dechamps reducerar till 3-2 då klockan står på 14,02.

Bortalaget tar sen ut målvakten och skapar tryck och ska ta ett avslut med bara sekunder kvar, men då slänger sig Viktor Lang och täcker skottet med allt han har till slutresultatet 3-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".