Veronica Carlsson, Hanna Larssons konditori. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Veronica Carlsson, Hanna Larssons konditori. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Semlornas tid är här

Veronica Carlsson: "Jag skulle kunna äta semlor året runt"
0:51 min

Julen är knappt över, men tillverkningen av semlor är redan i full gång. I bagerilokalerna på Gruvlyckan i Karlstad började man tidigare än planerat.

Veronica Carlsson, ägare till Hanna Larssons konditori, startade tidigare än tänkt med tillverkandet.

– Vi har haft ganska mycket förfrågningar om när vi ska börja med semlor. Vi hade tänkt vänta till efter nyår, men vi drar igång redan nu, säger hon.

Det finns dock de som tycker att det är alldeles för tidigt för att äta semlor nu.

– De flesta är positiva, men sen finns det ju andra också. Jag tycker att det är värt det, säger Veronica Carlsson.

Att börja med tillverkningen av semlor redan i december är laddat menar hon, och förklarar att det nog är den största meningsskiljaktigheten som finns i branschen.

– Det är det enda i min bagerivärld som väcker så mycket känslor. Jag har full förståelse för att det kommer reaktioner, jag har ju reaktioner på andra saker, men jag har beslutat det här och det är ett beslut jag står för, säger Veronica Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".