Mathias Lindquist (S) och Åsa Johansson (S). Foto: Sveriges Radio.
Mathias Lindquist (S) och Åsa Johansson (S) vill ha skjyddsjakt på två vargar. Foto: Sveriges Radio.

Kommunalråd vädjar: Skjut båda Munkforsvargarna

Mathias Lindquist (S): Vi känner att kulmen är nådd
1:07 min

Kommunalråden Åsa Johansson (S), Hagfors, och Mathias Lindquist (S), Munkfors, vill att länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på båda vargarna i Olsätersreviret.

I skrivelsen till länsstyrelsen står det att läsa:

– Att ha oskygga vargar i tätbebyggda områden anser vi är ytterst olämpligt, och att det har medfört stor oro och otrygghet bland många av kommunens invånare måste tas på stort allvar. Vår utgångspunkt är att våra kommuninnevånare inte ska behöva vara oroliga och otrygga på grund av närgångna vargar.

Kommunalråden uppmanar länsstyrelsen att bevilja skyddsjakt på båda vargarna inte bara den ena.

– Vi känner att kulmen är nådd, säger Mathias Lindquist (S) till P4 Värmland.

Länsstyrelsen har sagt att det inte finns nån anledning att tro att vargarna är farliga för människor. Litar ni inte på det?

– Jo, men för vår del är det våra invånares trygghetsperspektiv som är viktigt. Man känner en stor oro med de här djuren, säger Mathias Lindquist.

Det var den 23 december som Länsstyrelsen beslutade att tillåta skyddsjakt på en varg i Munkforstrakten. Beslutet varren följd av att en sällskapshund blivit överfallen av en varg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".