Personalklubbens biobiljetter vid Region Jönköpings län
Foto: Arkivbild.

Bio dyrare med ny moms

Erica Johansson: "Ingen tycker att det här är en bra idé"
0:55 min

Från och med 1 januari 2017 höjs momsen på biobiljetter från 6 procent till 25 procent.

Höjningen ska finansiera en ny filmpolitik och bland annat ge stöd till svensk filmutveckling. Nu höjs röster att höjningen kommer att slå hårt mot landsbygdsbiograferna. Erica Johansson som förestår bion i Arvika tycker inte att momshöjningen är rätt väg att gå.

– Jag tror att vi kommer att gå en tuffare framtid till mötes, eftersom de små marginaler vi lever på idag kommer att bli ännu mindre, säger hon.

Många av de biografer som P4 Värmland pratat med säger att de nu kommer behöva höja sina biljettpriser. Erica Johansson berättar att det varit många diskussioner inom branschen.

– Det har varit ett stort engagemang och alla har stått sida vid sida i den här frågan. Ingen tycker att det här är en bra idé, säger hon.

Några av dem som kommer att höja sina biljettpriser är biograferna i Karlskoga, Kristinehamn, Skoghall och Arenan i Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".