Eva-Lena Gustavsson (S). Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.
Eva-Lena Gustavsson (S). Foto: Sven Westerdahl/Sveriges Radio.

Torsbypolitiker får troligen vikariera som riksdagsledamot

Eva-Lena Gustavsson: "Det tar tid att sätta sig in i frågor"
1:18 min

Socialdemokraten Eva-Lena Gustavsson i Torsby blir troligen riksdagsledamot under 2017. Hon kommer i så fall in som ersättare för Jonas Gunnarsson från Hammarö som enligt planerna då blir föräldraledig.

Eva-Lena Gustavsson kommer att verka för kommunikation, stad och landsbygdsfrågor, om hon enligt planerna kommer in i riksdagen.

Samtidigt vet hon att det är betydligt svårare att få igenom sina idéer på riksdagsnivå, jämfört med i lokalpolitiken.

– Helt säkert är det svårare, särskilt som jag bara gör ett inhopp. Så jag får nog ta det lite försiktigt, det tar ju tid att sätta sig in i frågor. Det blir den stora utmaningen för mig, säger Eva-Lena Gustavsson.

Hon är idag verksam inom politiken i Torsby, men hennes yrke är pastor i missionskyrkan. Hon tror att hennes kristna värderingar kommer att påverka hennes eventuella jobb i riksdagen.

– Min tro påverkar mej som person, säger Eva-Lena, som samtidigt påpekar att hon som ersättare får jobba med frågor som redan är på bordet.

Hon kommer att ersätta Jonas Gunnarsson som ledamot i konstitutionsutskottet och som ersättare i civilutskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".