En dörr avspärrad av polisen. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Polisen har spärrat av lägenheten. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

En anhållen efter misstänkt mord i Slottsbron

Polisen: "Han har sådana skador att vi misstänker brott"
1:28 min

En man i Slottsbron har hittats död i sin bostad. Polisen misstänker att mannen har bragts om livet och inlett en mordutredning. Under fredagsförmiddagen greps en man misstänkt för mordet. Mannen är nu anhållen.

– Den här mannen anträffas död i sin bostad och har sådana skador på kroppen som gör att vi misstänker att han bragts om livet, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh till P4 Värmland

Klockan kvart i tio på fredagen grep polisen en man, misstänkt för mordet. Enligt polisen ska de två männen inte ha varit obekanta för varandra, men vill inte gå ut med mer detaljer kring det. Mannen, som är i 70-årlsåldern, förhördes under förmiddagen, men vad som framkommit i förhören vill polisen inte gå ut med. Under eftermiddagen meddelade polisen att mannen anhållits.

Det var vid 18-tiden på torsdagskvällen som polisen kallades till platsen. Det var boende i området som uttryckt oro för en man i området. Mannen hade inte varit synlig sedan 23 december och ingen öppnade när man knackar på dörren till mannens bostad.

Polisen hittar ett fönster som står på glänt och tar sig, med hjälp av en stege, in i bostaden.

– Vi gör då en lägenhetsundersökning där mannen anträffas död och där våra misstankar uppstår, säger Tommy Lindh.

Polisen har spärrat av bostaden och har nu inlett en förundersökning om mord. En teknisk undersökning har gjorts och ytterligare teknisk undersökning kan bli aktuell.

Den avlidne mannen är i 60-årsåldern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".