Mikael Borstner. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Mikael Borstner. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio arkiv.

Boltic chanslöst i klassikermöte

Mikael Borstner: "Matchen var Motalas från minut ett"
1:39 min

Boltic var chanslöst i det bandyallsvenska bortamötet med serieledande Motala på nyårsafton. Östgötarna vann med 7-2. Rättvist, konstaterar Boltics tränare Mikael Borstner.

– Matchen var Motalas från minut ett. De var väldigt bestämda idag. De fortsätter på den match som de gjorde i Karlstad och gör det ännu bättre idag. Vi har inte riktigt kraften att orka möta upp det, så det var en mycket välförtjänt seger, säger Mikael Borstner.

Det var två klassiska lag som möttes. Boltic har nio SM-guld på meritlistan, det senaste 1995. IFK Motala har ett guld, från 1987 när laget slog just Boltic i SM-finalen.

Numera huserar båda klubbarna i näst högsta serien, närmare bestämt södra bandyallsvenskan. Lagen möttes i Karlstad på annandag jul. Då lyckades Boltic klara oavgjort, trots hårt tryck från Motala.

Men på nyårsaftonen, på sin egen hemmaplan, var Motala alldeles för starkt.

– Jag tror inte att hemma- eller bortaplan har så mycket med saken att göra. Men jag är imponerad, de har jättefint grundspel och spelar på många spelare. Det är inte alls konstigt att de ligger där de ligger. De är ett par snäpp bättre än oss, säger Mikael Borstner.

Efter tio omgångar ligger Boltic femma i tabellen. Motala har vunnit alla sina matcher, bortsett från krysset i Karlstad på annandagen, och leder serien klart.

Närmast väntar Kungälv hemma på fredag för Boltic.

– Det kan bara bli bättre. Vi får tillbaka lite skadade spelare och förhoppningsvis är vi lite kryare till matchen mot Kungälv, det är bara att ladda om. Vi ska göra en väldigt mycket bättre match än vi gjorde idag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".