En jägare.
Foto: Mikael Fritzon/TT/arkiv

Jägare misshandlad med tillhygge

En eftersöksjägare i Kil blev på nyårsaftonen nerslagen utanför sitt hem. Mannen har tidigare utsatts för hot på grund av sitt jobb.

Det var vid niotiden på nyårskvällen som eftersöksjägaren blev misshandlad med ett tillhygge av en okänd gärningsperson, skriver tidningen Svensk Jakt.

Jägaren lyckades efter en stund att ta sig in i sin bostad och kontakta polis. Polisens hundpatrull sökte sedan efter gärningspersonen i närområdet, dock utan resultat.

Den misshandlade mannen har tidigare utsatts för hot, allra senast natten före överfallet när någon sprejat hans bil med texterna ”1 år som mördare” och ”Din tur snart”, uppger Svensk Jakt. Ett år tidigare mordhotades mannen efter att ha avlivat en trafikskadad varg.

– Det finns anledning att tro att misshandeln är kopplad till tidigare hot mot målsägaren, säger förundersökningsledare Stefan Söderberg hos Polisen till Svensk Jakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".