Kvinnors trygghet - mäns ansvar

Det är till stor del männens ansvar att kvinnor känner sig trygga. Det menar den socialdemokratiske EU-parlamentarikern Hans Karlsson, som igår var i Karlstad för att diskutera frågan med representanter från bland andra kommunen och polisen.
Det är många kvinnor som känner sig rädda när de vistas i offentliga miljöer kvällstid. Brottsofferjouren i Karlstad får ofta ta emot samtal från oroliga kvinnor och efterfrågan på överfallslarm har den senaste tiden varit stor. För att komma till rätta med problemet krävs det bland annat att mansrollen ändras och att män är villiga att agera om de ser en kvinna som hamnat i en situation som kan bli hotfull, menar Hans Karlsson. - Det är viktigt att vi betraktar kvinnor och män som jämställda och att vi gör det som behövs för att kvinnor också ska bli jämställda när det gäller att inte behöva känna rädsla, säger Hans Karlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".