Kristian Olsson (Infälld) och en trafikskylt med text. Foto: Privat och Göran Aarhus
1 av 2
Kristian Olsson och den uppmärksammade skylten. Foto: Privat och Göran Aarhus
En skylt med digitala texten "Idiot! Sakta ner". Foto: Göran Aarhus.
2 av 2
Tydligt meddelande till de bilister som kör för fort. Foto: Foto: Göran Aarhus.

Vägarbetare skrev arg skylt till fortkörare

3:33 min

Idiot! Sakta ner! Den skylten möts fortkörare vid vägbygget utanför Åmotfors av. Han som fått värmlänningarna att vakna är vägarbetaren Kristian Olsson.

Vid vägbygget är det 50 km i timmen som gäller, men kör du över 70 km i timmen så blinkar skylten med det ganska stränga budskapet.

– Det är så jäkla många som inte respekterar vägbyggen. Vi har personal på vägen och det är livsfarligt, säger Kristian Olsson.

– En blir rätt så förbannad.

Han uppskattar att cirka 30 procent av bilisterna kör för fort vid vägbyggen. Inte ens när de jobbade som mest och hade trafikljus uppe, så stannade folk för rött ljus, berättar Kristian. Han har olika lösningar på det här livsfarliga problemet.

– Fartkameror, mer poliser ute på plats. Men jag låter nog skylten stå kvar, eftersom den uppenbarligen funkar. Jag hoppas att den som får det i ansiktet tänker sig för, att de känner sig dumma, säger Kristian Olsson.

På vår Facebooksida får Kristian beröm för sin skylt.

Tror definitivt att man hajar till en extra gång när man ser IDIOT-jag hade skämts & sett till att inte göra om mitt misstag igen."

Människan är knasig. Svårt att sakta ner men när olyckan väl hänt så finns all tid i världen att stanna och fotografera."

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista