Efter fuskanklagelserna: Nu granskas matchavgörandet

1:51 min

Svenska innebandyförbundet har bestämt sig för att granska matchavgörandet mellan Växjö Vipers och Höllviken.

Matchen slutade 7 - 7, ett resultat som gjorde att Karlstad IBF ramlade ur högsta serien. Slutskedet av matchen har lett till diskussioner i innebandy-Sverige.

Enligt uppgifter till P4 Värmland har Svenska innebandyförbundet nu bestämt sig för att göra vad man kallar för en initial granskning av matchavgörandet mellan lagen från Växjö och Höllviken.

LÄS MER: Vipers svarar på fuskanklagelserna

Växjö mötte Höllviken i grundseriens sista match. Det småländska laget ledde i den tredje perioden med 7-3 och tappade sedan till 7 - 7. Matchens sista 40 sekunder spelades av utan att något av lagen anföll. Det resultatet innebar att Karlstad åkte ur SSL istället för Höllviken.

Men KIBF själva har valt att inte anmäla ärendet, säger sportchefen Michael Bergqvist.

– Vi har tagit ett beslut på förmiddagen att vi inte kommer att gå vidare med det. Vi har oss själva att skylla att vi åker ut, vi gör en för dålig säsong, och vi kan inte skylla vårt misslyckande på att Växjö och Höllviken kryssar. Men vi står fast vid att det är ett märkligt beteende, säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista