VF får behålla sportredaktion

2:21 min

Efter förhandlingar under måndagen har ledningen på NWT svängt. VF får behålla två tjänster på sportredaktionen.

Två tjänster på sportredaktionen blir kvar på VF. De ska bevaka lokala nyheter inom sporten, säger Mats Muregård, vd på NWT.

– Grunden är ju att vi har bestämt att vi ska ha två stycken konkurrerande regionala tidningar i Värmland. När vi har gått igenom och tittat på materialet fullt ut har vi konstaterat att för att lyckas med det, så behöver vi också ha konkurrerande nyhetsmaterial från sporten, säger Mats Muregård.

Hur kommer det sig att den här tanken kom först nu, när det var sagt att de skulle konkurrera redan från början?

– När vi tittar på konkurrerande tidningar så är det så att vi bedömer att sporten är det område där vi har mest dubbelarbete. Sportreferat, tabeller, med mera, med mera, säger Muregård.

De två reportrarna på sporten ska alltså jobba med egen nyhetsbevakning, medan det som anses som dubbelarbete köps in av NWT. I övrigt ser förslaget till den nya organisationen ut som tidigare. VF:s redigering och webbpublicering flyttas över till NWT.

– Vi har ju avslutat förhandlingarna när det gäller organisationen. Utifrån det ursprungliga förslaget är det här den enda förändring som vi har genomfört, säger Mats Muregård.

Den lokala redaktionen ska själva lägga upp sin bevakning. På torsdagen fortsätter förhandlingarna, och då handlar det om bemanningen i den nya organisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista