Matchen mellan Växjö och Höllviken ska utredas.
Matchen mellan Växjö och Höllviken ska utredas. Foto: Pedersen, Terje

Omtalad innebandymatch utreds för matchfixning

Michael Bergqvist, sportchef Karlstad innebandy, om misstankarna
0:51 min

Den omtalade matchen mellan Växjö och Höllviken utreds för matchfixning.
– Vi har inlett en internutredning där vi samarbetar med Svenska spel, skriver innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Höllviken hade hämtat upp underläge 3–7 till 7–7 och matchens sista 40 sekunder spelades av utan att något av lagen gick till anfall. I förlängningen tog Höllviken ut målvakten och Växjö avgjorde matchen och slutade därmed tvåa i SSL-tabellen.

Men det oavgjorda resultatet under ordinarie tid innebar också att Höllviken klarade sig kvar i den högsta ligan och att Karlstad i stället åkte ur SSL.

Nu står det klart att matchen kommer att utredas för matchfixning efter att en anonym person rapporterat om felaktigt agerande i matchen.

– Vi har mottagit ett whistleblowing-ärende av en anonym anmälare via RF:s tipsfunktion, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Fallet är det första som undersöks för matchfixning inom svensk innebandy.

– Vi har inlett en intern där vi samarbetar med Svenska spel. Den räknar vi är klar om ca en vecka och då vet vi om det blir något mer eller inget alls, skriver Nurmi.

Michael Bergqvist är sportchef i Karlstads Innebandy:

– Känns bra att de tar vår sport på allvar och står upp för fair play. Vi tycker väl inte att det såg ut som fair play.

Ni valde själva att göra någon anmälan. Varför?

– Vi kände att vi ville inte vara någon dålig förlorare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".