Volleybollmatch. Foto: Ruben Lamers.
Nästa säsong spelar VK Orion i Elitserien. Foto: Ruben Lamers.

Nästa säsong spelar Orion i Elitserien

Lillemor Ingebrand: Förhoppningsvis ska vi hålla oss kvar
0:38 min

Vollyeybollklubben Orion från Degerfors tar klivet upp i volleybollens finrum. Från och med säsongen 2017/18 spelar laget i Elitserien.

– Vi har länge varit en klubb som haft spelare som blivit bra men som bytt klubb. Degerfors är ju lite litet. Men nu har föreningen vuxit och vi har en bra organisation runt oss. Det gör det möjligt att ta det här steget, säger lagkaptenen Lillemor Ingebrand till P4 Värmland.

Säsongen 2015/16 huserade A-laget i Division 2. Knappt ett och ett halv år senare står nu alltså klart att klubben fullkomligt forsat genom seriesystemet, med avancemang två säsonger i följd.

- Otroligt häftigt! Vi har varit där och nosat förut och nu var det dags att ta klivet. Vi har både organisationen och ekonomin för det, men truppen kommer behöva förstärkas, även om den består av mycket rutin och många skickliga spelare, säger tränare Per Green.

Beslutet att utöka elitserien med två lag fattades med starkt stöd hos föreningen Svensk Elitvolleyboll, där samtliga elitserieklubbar ingår, skriver Volleybollförbundet på sin webbplats. Det andra laget som spelar Elitserien nästa år är Linköpings VC.

I degerfors närområde finns ytterligare två elitserielag, Lindesberg och Örebro.

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".