starten av ett simlopp sett underifrån
En lång bassäng i Säffle skulle bli ett lyft för simporten i länet, tror Bosse Almqvist. Bilden är från sim-VM i Montreal 2005. Foto: Maja Suslin / TT

Värmland kan få 50-meters bassäng

Bosse Almqvist: "Idag finns ingen 50-metersbassäng"
0:58 min

Värmlands första femtiometers simbassäng kan bli verklighet i Säffle. Den tredje april kommer Säffle kommun att fatta beslut i frågan. För simmarna i Värmland är det viktigt att bassängen byggs, enligt Bosse Almqvist, ordförande för Värmlands simförening.

Simmarna behöver en såpass lång bassäng att träna i, och idag finns alltså ingen sådan i länet. Enligt Almqvist skulle en sådan bassäng öka intresset för simsporten i länet.

– Det är viktigt eftersom simmarna behöver träna i en 50-metersbassäng och bli vana att simma i en långbassäng eftersom all träning mynnar ut i tävling och på sommarhalvåret är de flesta tävlingar i 50-metersbassäng.

Vad kommer det att betyda för värmländsk simsport?

– Det kommer att betyda mycket. De flesta klubbarna har väldigt långt till en femtiometersbassäng. Vi får arrangera läger där de finns för att simmarna ska kunna förbereda sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".