VM-silver till Emma Dahlström

2:12 min

Emma Dahlström var utanför pallen men tog hem VM-silvret i slopestyle i sista åket.

Emma Dahlström var utanför pallen i VM-finalen i slopestyle. Men i sitt tredje och sista åk slog hon till – och knep silver i spanska Sierra Nevada.

– Jag har haft det tufft på den här banan. När jag väl lyckades i sista åket var jag väldigt glad. Jag var inte säker på om det skulle räcka till en andraplats. Jag är väldigt, väldigt glad över silvret, säger Dahlström till Radiosporten.

Dahlström, som var femma i kvalet, hade två misslyckade åk med sig till sitt sista försök i finalen. Men väl där fick hon till hoppen och kunde ta hem silvret bakom fransyskan Tess Ledeux.

– Det var första gången på sex år som jag får köra VM. Att kunna leverera en sådan här dag betyder väldigt mycket för mig och mitt självförtroende, säger Dahlström.

Svenskan fick 83,80 poäng för sitt tredje åk. Guldmedaljören Tess Ledeux samlade ihop 85,60 i sitt andra åk som blev segeråket. Bronset gick till brittiskan Isabel Atkin som i sitt sista åk fick 83,20.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista