Karlstad IBF nöjda med kvartsfinalmotståndet

3:40 min

Karlstad IBF jublade när det stod klart att de slipper historiska IKSU i första slutspelsmatcherna i SSL.

IKSU innebandy från Umeå blev historiska när de slog det 10 år gammalt poängrekord i damernas högsta liga. Inte konstigt då att Karlstad IBF var nöjda att slippa dem i kvartsfinalen - istället väntar serietvåan Kais Mora.

– De har också ett väldigt starkt lag, men vi har spelat bra mot dem den här säsongen och allt kan hända i ett slutspel, säger lagkapten Tilda Flodell.

– Vi har stor chans mot Mora, IKSU hade blivit jobbigt, även ekonomiskt med resorna, konstaterar sportchef Peter Karlsson.

Han är nöjd med lagbygget som började redan i fjol, med seriens yngsta medelålder, 20,5 år. Att det är ett ungt lag utan särskilt mycket slutspelsvana tycker inte Tilda Flodell är ett problem.

– Vi kom ju till slutspel förra året, det tror jag att vi kommer ha stor nytta av. Alla vet vad som krävs, att det är viktig med återhämtning och så vidare, säger Tilda Flodell.

Hon tippar att laget kommer minst till semifinal - och lagkamraten håller med.

– Vi har gjort en jättebra säsong. Nu ska vi göra ett bra slutspel, säger Jessika Eriksson, forward i KIBF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista