Gullan stänger butiken – efter sextio år

2:35 min

I över sextio år har hon drivit klädbutiken i Munkfors. Men om några veckor stänger och låser Gullan Danielsson butiken för gott.
– En måste någon gång ta ett beslut och ge sig. Det är ju bara så, säger hon.

Första gången hon kom till butiken var hon sjutton år och hade kommit till Munkfors för kärlekens skull. Då hette butiken Oskarssons herrbutik. Sedan blev hon kvar, år lades till år och butiken gick från att vara en herrbutik till att sälja damkläder. Men nu är det bara några veckor kvar. Sen låser Gunvor ”Gullan” Danielsson dörren till butiken för sista gången.

– Jo, det är så sorgligt så. Kunderna kommer och kramar mig och gråter, och jag vet jag hur det ska gå den sista månaden, säger hon.

Det har blivit lite krämpor här och där, med ont i rygg och knän. Men Gullan Danielsson låter ändå glad när hon ser tillbaka på de många åren i butiken.

– 80-talet tyckte jag var bra, 70- och 80-talen tyckte jag var trevligt. Det var roligt, och de här vaddarna saknar jag. Det var en fin period.

Axelklaffar?

– Axelvaddar skulle det vara, och det tyckte jag var fint. Det bar upp kläderna väldigt bra, säger Gullan Danielsson.

Gullan Danielsson har också fått uppmärksamhet för sitt företagande. Hon har blivit utsedd till både Årets företagare i Munkfors, Årets kvinna i Munkfors, och final i Årets företagare i Sverige. Och fast det nu är dags att gå vidare innebär det inte att hon kommer att vila på lagrarna.

– Jag hittar nog på någonting. Inte blir det sängen i alla fall, utan jag ska allt röra på mig, försäkrar hon och skrattar.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista