Karlstad Airdome. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 4
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Micke Linder
2 av 4
Micke Linder, driftsansvarig Karlstad Airdome. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio
Karlstad Airdome. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
3 av 4
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Karlstad Airdome. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
4 av 4
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Karlstad Airdome är redan en succé

Micke Linder "En jätteviktig pusselbit"
1:10 min

I början av december invigdes Karlstad Airdome ute på Wåxnäs, en fotbollshall, inomhus med fullstor plan och 23 meter högt i tak. Den privatfinansierade Airdomen har fått en bra start.

Driftsanvarig för anläggningen är Micke Linder som kan se tillbaka på en kanonstart de fyra första månaderna.

– Vi har haft i stort sett bra beläggning på alla träningstider, det vill säga måndagar till fredagar. Vi har också haft bra beläggning på matchtider.

Och troligen kommer KBK spela en eller två av sina inledande matcher i seriespelet i Airdomen då Wåxnäs IP inte kommer att vara spelbar till hemmapremiären. Just nu spelar KBK i division två, precis som FBK Karlstad och Carlstad United, Karlstads bästa herrlag spelar i division ett.

Men Micke Linder tror det är en tidsfråga till vi har ett lag i superettan i Karlstad, att Airdomen är lösningen för att sätta "Solstan" åter på fotbollskartan.

– Ja jag tror det här är en jätteviktig pusselbit. För det man får till med den här anläggningen är att vi här i Värmland i Karlstad kan träna på samma sätt som i övriga landet med bra kvalité året runt. Och det tror jag över tid kommer att betyda att vi kommer få fram fotbollspelare, lag och tränare även här som kan vara med och konkurrera på yppersta nivå i Sverige.

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".