flaggor på halv stång utanför Värmlands museum
1 av 4
Karlstads kommun flaggar idag på halv stång. Foto: Jonas Hansson/P4 Värmland.
bord med ljus och kondolenansbok efter att Sven-Erik Magnusson avlidit.
2 av 4
Kondoleansbordet på stadsbiblioteket i Karlstad. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio
flagga på halv stång
3 av 4
På stadsbiblioteket finns en kondoleansbok efter Sven-Erik Magnussons död. Där utanför flaggas det på halv stång. Foto: Jonas Hansson/P4 Värmland.
Sören Andersson
4 av 4
Sören Andersson är arrangemangsansvarig i Karlstad. Foto Malin Björk P4 Värmland

Flaggor på halv stång i Karlstad

Sören Andersson: "Framåt sommaren kommer det att bli en hyllning."
1:01 min

Karlstads kommun flaggar idag på halv stång för att hedra minnet av sångaren Sven-Erik Magnusson som dog i natt 74 år gammal.

Kommunen har också ställt upp ett kondoleansbord i stadsbiblioteket, på andra våningen intill bysten av Gustaf Fröding, dit besökare kan gå och skriva in en sista hälsning.

– Sven-Erik har verkligen betytt mycket för Karlstad. Han var en ikon, säger kommunfullmäktiges ordförande Anders Knape (M) i ett pressmeddelande från kommunen. 

Karlstads kommuns arrangemangsansvarige Sören Andersson har i en rad år hållit i de uppskattade gratiskonserterna med Sven-Ingvars på Sandgrundsudden i Karlstad. Han berättar att kommunen har börjat planera för ett arrangemang till minne av Sven-Erik Magnusson.

– Framåt sommaren kommer det att bli någon form av hyllning, troligen i samband med nationaldagsfirandet.

Han minns bland annat med glädje den vädermässigt ruggiga sommarkvällen 2006 när Sven-Ingvars firade 50 år med konsert på Sandgrundsudden och 20 000 personer på plats.

– Av mycket jag varit med om var det nog den största heder jag fått att ha fått ordna den femtioårsfesten här ute på udden, säger Sören Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".