Emma Dahlström hemma i Torsby efter VC-guld och VM-silver. Foto Per Larsson Sveriges Radio
Emma Dahlström hemma i Torsby efter VC-guld och VM-silver. Foto: Per Larsson, Sveriges Radio

Seger i världscupen och VM-silver när Emma summerar säsongen

Emma Dahlström "För mig är det här otroligt stort"
7:31 min

– En världscupseger är ett kvitto på att du är duktig över lång tid, att man levererar gång på gång, säger Emma Dahlström efter att hon tagit hem världscupen i Big Air.

Det var vid helgens världscuptävlingar i Norge som Emma Dahlström från Torsby säkrade segern i den totala världscupen i Big Air.
– Jag fick den där VM-medaljen som jag suktat efter förra veckan och nu så fick jag avsluta säsongen med  en världscupbuckla i Big Air. säger Emma Dahlström.

Det har varit en lång säsong för freeski-åkaren från Torsby, en säsong som kröntes med ett VM-silver i Spanska Sierra Nevada förra helgen och en totalseger i Världscupen i Big Air den här helgen.

– Att ta hem en seger i världscupen är otroligt stort, säger Emma.

Tidigare rankade hon X-Games som det stora, men nu håller Emma Dahlström VM och Världscupen snäppet högre.

– Sen vi fick chansen att vara med i OS 2014 i Sotji så har sporten förändrats ganska mycket. Vi har landslag och coacher, tidigare så åkte vi runt själva och lattjade med kompisar, säger Emma Dahlström om en freeski-sport i förändring.

– Det blir mer som en seriös sport, säger Emma, som dock menar att själen i Freeskiåkningen fortfarande finns kvar.

Efter tävlingarna i Norge så blev det ett kort besök hemma i Torsby innan det var dags att åka vidare.

– Jag kom hem vid två i natt och nu så åker jag igen vid åtta, sa en trött men nöjd Emma Dahlström.

Efter vinterns tävlande väntar nu en vecka i Italien med sponsorer där det ska filmas och fotograferas, men det blir även en möjlighet att fila på nya trick inför nästa säsong.

– Det är en möjlighet att testa nya saker och utveckla sin stil. Det är kul att hitta på nya saker - man vill gärna vara först med att göra nåt nytt, å vårsnön är slaskig så det gör inte så ont när man ramlar, säger Emma Dahlström, innan det är dags att gå på tåget som står och väntar vid perrongen i Torsby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".