Nygren om krogbråket: "Jag är djupt ångerfull"

1:13 min

Efter helgens tumult i centrala Karlstad väljer nu FBK:s Magnus Nygren att träda fram. I ett uttalande på klubbens hemsida beklagar han djupt att han använt rasistiska glåpord vid ett bråk utanför en restaurang.

Det är i en video, utlagd på klubbens hemsida, som Magnus Nygren och FBK:s vd Stefan Larsson medverkar. Där gör Magnus Nygren ett försök att berätta vad som egentligen hände i lördags kväll då det var en lagavslutning på en krog i Karlstad.

En dispyt uppstod och Magnus Nygren använder då rasistiska ord:

– Jag klarar inte av att välja rätt ord helt enkelt. Jag och slänger ut mig något fruktansvärt beklagligt ord. Jag är djupt ångerfull och vill nu be alla om ursäkt som tagit illa vid sig. Jag tar ansvar för vad jag gjort och jag hoppas att andra personer tar ansvar för sina agerande. Det jag har gjort är inte ok och jag önskar att jag hade detta ogjort, säger han i det filmklipp som klubben lagt ut på hemsidan.

FBK:s vd Stefan Larsson medverkar också i videon och frågar Magnus: "Ändå står du själv efter matchen och säger att - Nu ska vi samla ihop oss och ser till att ha ett snyggt avslut och inte exponera oss för något. Ändå hamnar vi i detta. Vad är det som händer?"

– Ja, det undrar jag också. Men det är svårt att sätta ord på detta. Jag skulle bara vilja slippa hamna i den här situationen. Återigen, jag har bara mig själv att skylla.

Magnus Nygren hoppas att hans framträdande i videon ska hjälpa honom att gå vidare:

– Jag ska försöka få dagarna att gå och se folk i ögonen igen. Jag har försökt ta reda på vilka de som var inblandade den omtalade händelsen. Jag har bett om att få komma i kontakt med personen ifråga. Jag skulle gärna vilja se honom i ögonen och be om ursäkt. Det jag gör nu är ett allmänt förlåt, det kan ju finnas fler än en som tagit illa vid sig.

Även FBK:s vd Stefan Larsson uppmanar att den personen som utsattes för Magnus Nygrens verbala attack att ta kontakt med föreningen. Allt för att kunna föra en direkt dialog med den utsatte.

– Jag skyller inte på någon. Det kommer aldrig ske igen. Jag tar ansvar för vad jag gör och säger. Jag tror vi ska kunna reda ut det här. Jag hoppas också att folk tycker att det är bra att jag rakryggad försäker reda ut detta, säger Magnus Nygren.

– Det här är inget vi står bakom. Vi tar kraftfullt avstånd från ett beteende som detta, säger vd:n Stefan Larsson.

Hur frågan ska hanteras internt är inget man ville berätta om i den video man lagt ut.

I videon på FBK:s hemsida berörs inte det knytnävsslag som Magnus Nygren påstås ha utdelat under tumultet

– Det har jag ingen information om så det har jag väldigt svårt att kommentera, säger Stefan Larsson till P4 Värmland.

Det är inget du pratat med honom om?

– Nej.

Hur besviken är du på Nygren?

– Det är klart att jag är besviken på Nygren. Jag är besviken på hela situationen, jag är besviken över att vi, med vårt varumärke, är med i sådan här diskussion. Det är klart att det är allvarligt när det handlar om vår lagkapten, säger Stefan Larsson.

Kommer han att vara lagkapten nästa år?

– Det får vi se. Magnus har ett utgående kontrakt så vi ska väl se om han vill vara här.

Hoppas du att han spelar för FBK nästa år?

– Det hoppas jag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista