Thomas Rundqvist. Foto: Karin Malmhav/TT.
Thomas Rundqvist får lämna FBK:s organisation. Foto: Karin Malmhav/TT.

FBK gör sig av med Thomas Rundqvist

Thomas Rundqvist: "Känns vemodigt naturligtvis"
1:12 min

Sedan tidigare är det klart att Håkan Loob och Leif Carlsson försvinner från FBK. Idag kom beskedet att även Thomas Rundqvist har gjort sitt i Färjestad.

I januari berättade Håkan Loob att han lämnar Färjestad efter 11 år som spelare och 20 år som ledare. Igår bröt FBK kontraktet med huvudtränaren Leif Carlsson.

Idag står det klart att en annan ikon inom Färjestad tvingas söka lyckan på annat håll. Thomas Rundqvist, som varit ungdomsansvarig i FBK de senaste åren, får inte fortsätta, som NWT var först att avslöja idag.

– Det känns väl lite vemodigt naturligtvis. Det är på dagen 40 år sedan jag klev in i de här lokalerna. Det känns lite surt, säger en besviken Thomas Rundqvist till P4 Värmland.

Hur har vd:n Stefan Larsson motiverat beslutet för dig?

– Det kanske han ska svara på men det meddelande jag fått är att klubben vill gå nya vägar och att det inte beror på något missnöje. De vill sätta en ny organisation och ta en annan väg. Uppenbarligen finns inte jag med där.

Hur känns det att inte vara efterfrågad i en förening där du verkat i 40 år?

– Det har ju varit en livsstil och man har lagt sin själ här så det är klart att det känns tungt, berättar Thomas Rundqvist.

Beskedet att han inte får vara kvar fick Rundqvist av Håkan Loob i fredags. Vad han ska göra nu vet han inte.

Rundqvist är en av Färjestads största spelare genom tiderna med bland annat två VM-guld och tre SM-guld. Förutom ungdomsansvarig har Rundqvist även varit sportchef och marknadsansvarig i FBK.

Mer om Sporten P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".