Niklas Edins svenska landslag vann den inledande VM-matchen.
Niklas Edins svenska landslag vann den inledande VM-matchen. Foto: WCF / Richard Gray.

Lag Edin föll mot Kanada

Niklas Edin: Många stenar som blev för korta
0:17 min

Efter två raka segrar blev det förlust för Sverige i den tredje matchen i curling-VM. Kanada vann den jämna matchen med 8-6.

Lag Niklas Edin ledde med 5-4 efter sju omgångar. Men Kanada vände den sena söndagsmatchen, tog två poäng i den åttonde och två poäng i den nionde omgången.

Hemmanationen Kanada är det enda laget som efter tre omgångar är obesegrat i VM i Edmonton.

Niklas Edin tycker att det har varit svårt med isen i VM-arenan, han säger att den är för frostig.

– Den är lurig, så det gäller att sätta slagen bra rent tekniskt, sade Edin efter söndagens första match mot Tyskland (8-2-seger).

Edins lag är världsetta efter sex segrar på världstouren och EM-guld i november. Men man kom till VM efter väldigt lite tävlande under början av året.

– Det var ett medvetet val med lite tävlande i februari, för vi tävlade mycket under hösten och behövde vila. Men det känns som att vi kommit upp i bra form nu, sade Edin i en intervju med tävlingsarrangören.

I det svenska laget spelar förutom Edin även Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren. Henrik Leek är reserv.

Under måndagen, lokal tid, möter Sverige Norge och Japan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".