Tegelväg med Hammarö kommuns skylt. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.
. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio

Mörmoskolan fuktskadad - undervisning flyttas till byggmoduler

Hammarö kommun har bestämt att stänga bottenvåningen på Mörmoskolan sedan allvarliga fuktskador upptäckts i golv och väggar.

Det har under en längre tid funnits en misstanke om att skolan varit fuktskadad då såväl elever som lärare känt att innemiljön påverkats.

– För att utreda om det fanns problem har en undersökning av lokalerna genomförts och prover har tagits. Utredningen av den lägre delen av Mörmoskolans lokaler är nu gjord och resultaten visar på problem med fukt i golvkonstruktionen och luftsmittat väggmaterial, skriver Björn Svantesson, chef för bildningsförvaltningen, i ett brev till alla föräldrar.

Kommunen har därför tagit beslutet att den lägre delen av byggnaden och verksamheten som bedrivs i de lokalerna kommer att flyttas ut i moduler i slutet av april.

– 250 elever kommer att få undervisning i moduler. Flytten kommer att göras så snabbt som möjligt, förhoppningsvis i april, säger Per Aspengren (S), kommunalråd på Hammarö till P4 Värmland.

I brevet till vårdnadshavarna skriver man också att provtagning också har gjorts i den högre delen av byggnaden och där har det nu konstaterats förhöjda värden av fukt i bottenplattan.

– Fortsatt teknisk utredning kommer att göras omgående. Prover skickas på analys och beräknas vara klara om cirka fyra veckor. Vi återkommer med mer information så snart vi fått ta del av provsvaren, skriver Björn Svantesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista